Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ze schabu

Schab z jabłkami

Składniki: 1 kg schabu 1 łyżeczka majeranku 3 łyżki tłuszczu 3 jabłka 1 szkl bulionu warzywnego sól pieprz   Sposób wykonania; Schab natrzeć majerankiem, solą oraz pieprzem. Następnie obsmażyć go ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. W między czasie obrać jabłka, pokroić na kawałki, usuwając gniazda nasienne. Włożyć je do mięsa podlewając całość bulionem. Trzymać…

Schab w mleku

Składniki: 1 kg schabu bez kości 2 ząbki czosnku 2 gałązki rozmarynu 500 ml białego wytrawnego wina 1 łyżka masła 2 łyżeczki mąki 750 ml mleka sól pieprz Sposób wykonania: Mięso przełożyć do miski, dodać do niego posiekany czosnek oraz rozmaryn. Zalać całość winem i wstawić do lodówki pod przykryciem na 24 godziny. Po tym…

Schab z bakaliami w czerwonym winie

Składniki: 11/2 kg schabu 2 łyżki oleju szklanka czerwonego wina ½ litra bulionu 8 dkg rodzynek 6 dkg migdałów 6 dkg mielonych migdałów sól, pieprz do smaku szczypta cynamonu   Sposób wykonania: Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać olej, włożyć mięso i obsmażyć na rumiano z każdej strony. Wlać bulion i…

Kotlety schabowe zapiekane pod serową kołderką Iwony

Składniki: 8 kotletów schabowych 25 dkg tartego żółtego sera o ostrym smaku 2 duże czerwone papryki 4 łyżki oleju sól, kolorowy pieprz Sposób wykonania: Mięso umyć, osuszyć rozbić z dwóch stron, każdy kotlet ponacinać na brzegach w kilku miejscach, natrzeć solą i kolorowym pieprzem. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pociąć na ćwiartki. Na rozgrzanej patelni …

Schabowe z jabłkami

Składniki: 6 szt. kotletów schabowych 4 jabłka 4 łyżki masła 4 łyżki oleju 50 ml. białego wytrawnego wina łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Przygotowanie: Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Na rozgrzanym na patelni oleju zrumienić kotlety schabowe z obu stron i przełożyć je do naczynia żaroodpornego. Oprószyć…