Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zapasy

Suszona wołowina biwakowa

Składniki: 1, 5 kg steków z wołowiny Marynata: ¼ szklanki sosu sojowego 1 łyżka sosu Worcestershire ¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu ¼ łyżeczki czosnku w proszku 1 łyżeczka dymu wędzarniczego w płynie Sposób przyrządzenia: Steki mocno schłodzić co ułatwi nam pokrojenie go w paski o grubości około 3 mm. Składniki marynaty wymieszać, zalać nimi mięso…

Suszona wołowina o smaku czosnkowo selerowym

Składniki: 1,5 kg steków wołowych Marynata: ½ szklanki sosu sojowego 1 szklanka wody 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku ½ łyżeczki soli czosnkowej ½ łyżeczki soli selerowej ½ łyżeczki peklo soli ¼ łyżeczki mielonego pieprzu Sposób przyrządzenia: Steki mocno schłodzić co ułatwi nam pokrojenie go w paski o grubości około 3 mm. Składniki marynaty wymieszać,…

Pomidory w przecierze pomidorowym.

Składniki: 1 kg pomidorów 1 kg pomidorów na przecier pomidorowy Sposób przyrządzenia: Dojrzałe pomidory na przecier, umyć, pokroić na ćwiartki umieścić w garnku i podgrzewać, aż do rozmiękczenia, przetrzeć przez sito. Przygotować pomidory, umyć, całe ułożyć w czystych wyparzonych słojach i zalać gorącym przecierem pomidorowym, zakręcić i pasteryzować około30 minut. Pomidory mają smak i kształt…

Kalafior w sosie pomidorowym/ fasolka szparagowa/

Składniki: 1 duży kalafior /około 1 kg/ lub 1 kg fasolki szparagowej 75 dkg pomidorów na przecier Sposób przyrządzenia: Kalafior umyć, osączyć i podzielić na różyczki , gotować około 3 minut w zalewie wodnej. Pomidory umyć, pokroić, zagotować, przetrzeć przez sitko. Przygotować wyparzone czyste słoje i ułożyć osączone, ugotowane różyczki kalafiora, zalać gorącym przecierem pomidorowym…

Papryka w solance po bułgarsku

Składniki: 5 kg kolorowej papryki posiekana natka pietruszki 1 nieduży korzeń chrzanu 1 korzeń pietruszki ¼ niedużej bulwy selera 2 g nasion kolendry Zalewa: 4,5 litra wody 35 dkg soli 1,5 szklanki octu Sposób przyrządzenia: Paprykę oczyścić, przekroić na połowę, usunąć nasiona, ułożyć w czystych słojach. Warzywa obrać, utrzeć na grubej tarce, dodać do słoi.…