Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z serów

Farsz z jajek do naleśników

Składniki: 4 jajka 2 łyżki masła 1 cebula sól pieprz 2 łyżki bułki tartej Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę. Następnie cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas zdjąć ja z ognia i dodać do jajek. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Można zagęścić bułką tartą.

Kulki z sera z papryką

Składniki: 5 dag sera żółtego 15 dag sera białego 1 łyżka gęstego jogurtu garść orzechów pistacjowych 2 łyżki suszone  papryki Sposób wykonania: Ser twarogowy rozetrzeć widelcem a żółty ser zetrzeć na tarce i razem wymieszać. Dodać jeszcze jogurt i doprawić do smaku solą. Dokładnie wymieszać aby powstała gładka masa. Następnie uformować z niej małe kuleczki.…

Pasta jajeczna Zygmunta

Składniki: 6 jajek pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo w wodzie ze szczyptą soli. Następnie je odcedzić, obrać i pokroić w kostkę. Szczypiorek również posiekać i dodać do jajek. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Pasta jajeczno-pomidorowa na chlebek

Składniki: 2 jajka na twardo 2 pomidory puszka ansjovis 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki sosu chili ½ szkl majonezu Sposób wykonania; Jajka ugotowane na twardo, obrać i posiekać w kostkę. Pomidory, ansjovis i szczypiorek posiekać. Dodać jeszcze majonez oraz chili do smaku. Całość dokładnie wymieszać.