Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z sarny

Rolady z dzika (lub z wołowiny)

Składniki: szynka z dzika ( dla nie lubiących dziczyzny może być młoda wołowina, ale radzę spróbować dziczyzny, palce lizać) papryka czerwona (może być konserwowa) ogórek kwaszony cebula boczek wędzony kawałek kiełbasy wędzonej „obsuszanej”(może być też zwykła „śląska”) tłuszcz do smażenia sól Produkty Kamis: musztarda sarepska(dla lubiących może być Francuska) pieprz kolorowy (może być czarny ale…

Comber z sarny rolowany z kozim serem*

*Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Comber z sarny bez kości 600 g kozi ser 300 g tymianek 20 g cytryna 50 g żurawina do mięs 100 g chrzan 100 g pomarańcze 100 g dżem porzeczkowy 100 g wino czerwone wytrawne 100 g sól, pieprz biały mielony sałata strzępiasta szczypiorek i skórka pomarańczowa do dekoracji Sposób…

Comber z sarny rolowany z kozim serem*

*Cykl – przepisy mistrzów.Składniki: Comber z sarny bez kości 600 g kozi ser 300 g tymianek 20 g cytryna 50 g żurawina do mięs 100 g chrzan 100 g pomarańcze 100 g dżem porzeczkowy 100 g wino czerwone wytrawne 100 g sól, pieprz biały mielony sałata strzępiasta szczypiorek i skórka pomarańczowa do dekoracji Sposób przyrządzenia:…

Comber sarni i jeleni.

Chcąc cąber sarni przechować dłuższy czas, trzeba go owinąć płótnem, umaczanym w przegotowanym z korzeniami i wystudzonym occie i wynieść do piwnicy ; latem trzeba jeszcze obłożyć lodem, najlepiej w koszyku, z którego by woda uciekać mogła. Jeżeli sarni cąber ma być świeżo pieczony, to go choć na jeden dzień skropić octem, lub włożyć w…

Comber sarni ze śmietaną.

Zamarynowany w rosole comber sarni wyżyłować, posolić, naszpikować słoniną i piec w piecu przez 2 godziny, polewając z początku masłem, a gdy już nawpół upieczony, kwaśną śmietaną zmieszaną z sosem z pod combra. Na kwadrans przed wydaniem obsypać go lekko mąką, polać jeszcze kilka razy i wydać tak samo pokrajany ugarnirowany jak poprzedni. Na podstawie…