Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z rzodkiewkami

Sos rzodkiewkowo śmietankowy

Składniki: 5 dkg oczyszczonych rzodkiewek ½ szklanki majonezu ½ szklanki gęstej śmietany 1 łyżeczka soku z cytryny sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone rzodkiewki zetrzeć na drobnej tarce, odsączyć sok. Tartą rzodkiewkę i pozostałe składniki dokładnie wymieszać, przełożyć do wyparzonego słoika, przechowywać w lodówce. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię Radosz

Jajecznica z rzodkiewką

Składniki: 4 jajka natka pietruszki pomidor cebula 4 rzodkiewki masło ketchup sól pieprz Sposób wykonania: Cebulkę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać pokrojoną rzodkiewkę i pomidory. Całość wymieszać i trzymać na ogniu aż cala woda wyparuje. Wówczas wlać jajka roztrzepane ze szczypta soli ora pieprzu i posiekana natką pietruszki. Całość mieszając smażyć na…

Pasta z twarogu z rzodkiewką

Składniki: 200 g twarogu 4 łyżki gęstej śmietany 100 g rzodkiewek 4 łyżki posiekanego szczypiorku kawałek zielonego ogórka sól pieprz Sposób wykonania: Ogórek obrać po czym pokroić go w kostkę, wówczas oprószyć go solą i odstawić na 15 minut aby puścił sok. W między czasie twaróg utrzeć z dodatkiem śmietany po czym dodać do niego…

Twaróg z jajem i rzodkiewką

Składniki: 20 dag sera twarogowego 2 jajka pęczek rzodkiewek pęczek dymki 10 dag śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym przekroić je na połówki. Ser pokroić w plasterki a dymkę i rzodkiewki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem polać śmietaną. Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez…