Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z ryby

Pulpety rybne Marii

Wypróbuj dziś nasz przepis na pulpety rybne. Do ich wykonania potrzebujesz: filetów dorsza, cebuli, czosnku, jajek i kajzerki. 
 

Składniki:

  • 1 kg dorsza
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 1 kajzerka
  • mleko do namoczenia bułki
  • mąka do panierowania kotletów
  • masło do smażenia
  • sól
  • pieprz

Klopsy rybne Beaty

Gorąco polecamy sprawdzony przepis na klopsy rybne. Do ich wykonania potrzebujesz: filetu rybnego, jajka, cebuli, kajzerki i przypraw.  
 

Składniki:

  • 60 dag fileta rybnego
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • sucha kajzerka 
  • 1 szkl mleka
  • ½ łyżeczki tymianku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia 

Sandacz

Sandacz to drapieżna ryba słodkowodna. Przyrodni brat okonia którego opisano w poprzednim poście. Dorasta jednak do znacznie większych rozmiarów. Maksymalna waga złowionego dotychczas sandacza to 13 kg i 130 cm długości. Ze względy na walory kulinarne jest hodowany w stawach. Mięso sandacza jest białe, jędrne. Nadaje się do przyrządzania wielu potraw. Znakomicie smakuje zarówno smażone…