Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z ryb przepis

Karp faszerowany pieczony

Składniki: 1 ½ kg karpia 30 dkg pieczarek 3 dkg masła 3 jajka sól, pieprz do smaku olej do smażenia 10 dkg bułki tartej 1/8 litra śmietany Sposób przyrządzenia: Karpia wypatroszyć, z głowy wyjąć oczy. Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku i natrzeć solą. Pieczarki oczyścić, opłukać, obrać ze skórki. Trzony i kapelusze pieczarek pokroić…

Karp po żydowsku jako potrawa Wigilijna

Składniki: 1 karp około 2 kg 1 paczuszka rodzynek/ sułtanki/ 1/8 litra jasnego piwa 1 duża cebula 7dkg masła 6 szt goździków 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Karpia wypatroszyć, umyć, odciąć głowę, opłukać, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w dzwonki o szerokości około 2-3…

Panga lub tilapia w estragonie

Składniki: 1 kg pangi lub tilapii 4 łyżki masła 2 pęczki świeżego estragonu 2 cytryny sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z połowy cytryny, kilka plasterków pozostawić do dekoracji. Masło utrzeć z solą i pieprzem, posmarować ryby na wierzchu i w środku. Estragon opłukać, połowę włożyć do…