Składniki:
- ½ szkl oliwy z oliwek
- cebula
- 3 łodyżki natki pietruszki
- papryka
- 90 dag okry
- puszka posiekanych pomidorów
- 300 g ugotowanej fasoli Limańskiej
- 45 dag szynki
- 90 dag krewetek
- 600 g kukurydzy
- sól
- pieprz
- ugotowany ryż
Składniki:
Składniki: 90 dag przegrzebków mąka łyżka oliwy z oliwek ¾ szkl masła 2 pęczki zielonej cebulki biała cebula 1 kg pieczarek 2 łyżki posiekanej szalotki 2 ząbki czosnku łyżka soli 2 łyżeczki zmielonego białego pieprzu łyżeczka pieprzu sok z 1 cytryny 2 szkl wytrawnego białego wina Sposób wykonania: Przegrzebki obtoczyć w mące po czym przesmażyć […]
Read more →Składniki: 90 dag przegrzebków sól pieprz 2 łyżki posiekanej cebuli 6 łyżek masła 20 dag pieczarek 2 pomidory ½ szkl wytrawnego białego wina łyżka posiekanego szczypiorku ząbek czosnku Sposób wykonania: Przegrzebki oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie na 4 łyżki rozgrzanego masła wrzucić przegrzebki i posiekaną cebulę. Trzymać na ogniu, aż cebula się zeszkli. W trakcie […]
Read more →Składniki: 100 g masła ½ szkl posiekanej zielonej papryki ½ szkl posiekanej czerwonej papryki 1 szkl posiekanej cebuli 4 łyżki mąki 1 ½ szkl mleka 1 ½ szkl śmietany łyżeczka soli ½ szkl posiekanej natki pietruszki ½ łyżeczki pieprzu 45 dag mięsa krabowego sproszkowana papryka Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmaż posiekaną cebulę oraz zieloną […]
Read more →Składniki: 50 dkg krewetek 1 pokrojony w kostkę marynowany ogórek 3 posiekane ząbki czosnku 2 szklanki jasnego piwa 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz, chili do smaku Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać piwo, dodać krewetki i pozostałe składniki, pikantnie przyprawić, gotować 5 minut i podawać.
Read more →