Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z oliwą

Fioletowa sałata

Składniki: 2 główki radiccio 1 łyżka oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Główki sałaty przekroić na połówki, które skropić oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie smażyć na rozgrzanym oleju około 15 minut. Co jakiś czas obracając aby sałata równomiernie się obsmażyła.

Pieczarki w oliwie

Składniki: 1 kg małych pieczarek 1 litr białego wina 2 ząbki czosnku oliwa Marynata: 1 szklanka oliwy z oliwek ½  szklanki czerwonego octu winnego sól, cukier, pieprz do smaku natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, umyć, odcedzić. Zagotować wino, dodać pieczarki, gotować kilka minut, odcedzić. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać obrany i pokrojony czosnek i…