Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z marchewki

Zupa z dyni z dodatkiem marchewki

I kolejny przepis na znakomitą zupę. Tym razem przepis na zupę z dyni z dodatkiem z marchewki. Lista zakupów: marchewka, dynia, imbir, czosnek, cebula. 
 

Składniki:

  • 400 g miąższu dyni
  • 200 g marchewki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • kawałek imbiru 
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 100 ml śmietany kremówki
  • sól
  • pieprz

Zupa marchewkowa Basi

Pyszna, zupa dla całej rodziny. Do wykonania naszej zupy marchewkowej potrzebujesz: marchewki, cebuli, mleka kokosowego i bulionu. 
 

Składniki:

  • 1 kg marchwi
  • 1 cebula
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 3 łyżki masła
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • szczypta ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
 

Zupa marchewkowa z pomarańczą

Znakomite przepisy dla wielbicieli zup-kremów. Dziś przepis na zupę marchewkową z pomarańczą. Lista zakupów: marchewka, pomarańcza, imbir, czosnek i cebula. 
 

Składniki:

  • 1 l bulionu 
  • 700 g marchewki
  • 1/2 pomarańczy
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżeczki świeżo startego imbiru
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz 
 

Rozgrzewająca zupa z marchewki z imbirem

I kolejny przepis na znakomity krem. Tym razem przygotowany z marchewki. Pozostałe składniki przepisu: imbir, bulion i mleko kokosowe. 
 

Składniki:

  • 1 l bulionu warzywnego 
  • 700 g marchewki
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżeczki świeżo startego imbiru
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz 
 

Krem marchewkowy Justyny

A teraz przepis dla miłośników zup-kremów. Tym razem z marchewką w roli głównej. Aby go wykonać będziesz potrzebować: marchewki, pietruszki, cebuli i czosnku. 
 

Składniki:

  • 600 g marchewki
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ½  białej części pora
  • kawałek startego imbiru
  • 1 łyżka masła klarowanego  
  • 60 ml śmietany 12%
  • sól 
  • pieprz