Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z kraba

Zapiekane paluszki krabowe

Składniki: 20 dkg paluszków krabowych 1 cebula 1 łyżeczka masła 1 szklanka blanszowanych krojonych pieczarek majonez tarty żółty ser Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Paluszki krabowe pokroić w plastry. W żaroodpornych kokilkach na dnie ułożyć cebulę, na niej rozłożyć warstwę pokrojonych paluszków krabowych i warstwę pieczarek. Cebulę i pieczarki przyprawić.…

Ciasteczka z paluszków krabowych

Składniki: 1 kg paluszków krabowych 1/3 szklanki majonezu 1 łyżka dobrej musztardy 3 jajka 2 łyżki soku cytrynowego 1 łyżeczka sosu sojowego 1/3 szklanki bułki tartej mąka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki drobno posiekanej cebuli 1 łyżeczka startej skórki cytryny pieprz kajeński, sól, pieprz czarny wg smaku 2 łyżeczki tartego chrzanu olej Sposób…

Pikantne paluszki krabowe

Składniki: paluszki krabowe mrożone tarty ser parmezan sok z cytryny jajko oliwa ostra papryka mielona lub grubo mielony mix kolorowych wieprzów Sposób przyrządzenia: Paluszki krabowe rozmrozić, wypłukać, zalać wodą z dodatkiem soku z cytryny, odstawić na kilkanaście minut, odcedzić, osuszyć. Jajko dokładnie skłócić, każdy paluszek umoczyć w jajku, obtoczyć w tartym serze i przez chwilkę…

Paluszki krabowe pikantne

Składniki: paluszki krabowe orzechy pistacjowe tarty żółty ser sos tabasco papryka ostra w proszku jajko oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Paluszki krabowe umyć i wysuszyć. Orzechy wyprażyć na patelni, drobno posiekać nożem. Jajko rozkłócić z dodatkiem kilku kropli sosu tabasco. Tarty ser wymieszać dokładnie z posiekanymi orzechami. Każdy paluszek krabowy moczyć w jajku i panierować…