Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z karpia

Dzwonka karpia w migdałach

Szukasz pomysłu na świątecznego karpia. Wypróbuj przepis na dzwonka karpia w migdałach. Pozostałe składniki przepisu: miód, cynamon, imbir. 
 

Składniki:

  • ok. 1,2 kg karpia
  • 200 g płatków migdałowych
  • 4 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki masła
  • szczypta imbiru
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • olej
  • sól
  • pieprz
 

Karp bosmana

Składniki: 1 kg karpia ½ szkl oleju 1 szkl śmietany kremówki ½ szkl białego wina 3 łyżki startego chrzanu sól cukier pieprz sok z cytryny Sposób wykonania; Karpia dokładnie wypatroszyć i oczyścić, usuwając głowę, ogon oraz płatwy. Następnie podzielić go na mniejsze porcje, które oprószyć solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i obtoczyć w mace.…