Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z karasia

Pstrąg z koprem włoskim

Składniki: 4 sprawione pstrągi lub inne ryby zielone części kopru włoskiego (fankuł) sok z cytryny sól, pieprz rozpuszczone masło Sposób przyrządzenia: Ryby dokładnie umyć, osuszyć. Ostrym nożem ponacinać boki ryby, skropić sokiem z cytryny na zewnątrz i wewnątrz, przyprawić, odstawić na 30 minut. Jamę brzuszną tak przygotowanej ryby wypełnić koprem, boki ryby posmarować masłem. Piec…

Karaś pieczony w piekarniku

Składniki: 4 sprawione, duże karasie sok z 1 cytryny natka pietruszki olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę dokładnie umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, odstawić do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie karasie nasmarować olejem, jamę brzuszną wypełnić natką pietruszki. Piec na grillu lub w piekarniku nagrzanym do…