Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z kapusty

Kapusta włoska z czosnkiem i tymiankiem

Składniki: 1 kg kapusty włoskiej 1 łyżka oliwy z oliwek 1 czerwona cebula 1 łyżka posiekanego czosnku szczypta pokruszonych płatków suszonej papryki 2 łyżeczki posiekanych listków tymianku ¼ szkl wytrawnego sherry sól pieprz starty parmezan Sposób wykonania; Kapustę włożyć do gotującej, osolonej wody i gotować około 10 minut. Po tym czasie ją odcedzić, zostawiając ½…

Duszona czerwona kapusta

Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 1 łyżeczka soli szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżka oleju 1 łyżka octu z czerwonego wina 1 jabłko 1 łyżka brązowego cukru Sposób wykonania: Kapustę podzielić na cząstki, usuwając zdrewniały głąb po czym pokroić je w paseczki. Następnie oprószyć kapustę solą oraz gałką muszkatołową i przełożyć do garnka z rozgrzanym olejem.…