Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z jesiotra

Jesiotr smażony

Składniki: 1 kg ryby mąka sok z cytryny olej i masło sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę sprawić, wyfiletować, umyć i osuszyć. Podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła. Każdą porcję ryby dokładnie obtaczamy w mące i smażymy na złoty…

Jesiotr w szpinakowej skorupie

Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Jesiotr – 40 dkg Szpinak – 50 dkg Mieszanka Śródziemnomorska Bonduelle – 50 dkg Młoda Marchewka Cała Bonduelle – 30 dkg Jaja Mąka Sól Pieprz Ocet balsamiczny Sposób przyrządzenia: Zamarynowany świeży filet z jesiotra wkładamy do pieca na parowanie, zdejmujemy skórę. Fileta obtaczamy w masie szpinakowej z surowymi jajkami, pieczemy…