Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z jarzynami

Zupa brokułów z marchewką

Składniki: 1 szklanka różyczek brokuły 1 obrana, utarta na grubej tarce marchewka 2 pokrojone w kostkę ziemniaki 1 łyżka oliwy 1 łyżka ostrego, tartego żółtego sera śmietana lub jogurt sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wypłukane różyczki brokuły zalać 4 szklankami wrzątku, powoli gotować. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać marchew i ziemniaki, smażyć 5 minut, dodać do…

Gulasz wegetariański Dominiki

Składniki: 2 słodkie papryki 25 dkg cebuli 1 bakłażan 2 pomidory 1 cukinia 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy sól, pieprz posiekany koperek i natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Bakłażany pokroić w grubą kostkę, posolić, pozwolić aby odsączył się z nich sok. Cukinię obrać ze skóry (jeśli młoda nie trzeba) przekroić na połowę, usunąć nasiona. Paprykę,…

Polskie ragu

Składniki: marchew pietruszka seler 1 lub 2 duże cebule dużo czosnku pomidory papryka. mięso do wyboru: wołowo-wieprzowe, drób lub inne mielone Produkty Kamis: przyprawa do mięsa kminek sól czosnkowa Sposób przygotowania: Wszystkie jarzyny utrzeć na tarce lub zmiksować robotem, włożyć do rondla z grubym dnem (długo dusimy), dodajemy do nich przyprawę Kamis (do mięsa duszonego…

Pastasciutta*

Składniki: 1/2 kg wołowiny 3/4 kg różnych jarzyn(w tym1/4 kg cebuli,seler,por, marchewka,zielony groszek,sporo zielonej pietruszki) 30 dag pomidorów szkl oliwy 15 dag utartego żółtego sera sól,pieprz,1/2łyżeczki słodkiej papryki Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w kostkę.Posypać przyprawami.Obsmażyć na rumiano,podlać trochę wody i dusić do miękkości. Jarzyny zetrzeć na tartce ,cebulę pokrajać w plasterki ,włożyć na rozgrzaną oliwę…