Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z jajkami

Kolacja farmera

Składniki: 1 ½ łyżki oliwy z oliwek 5 ziemniaków sól pieprz ½ szkl posiekanej cebuli ½ szkl posiekanej zielonej papryki 2 szkl szynki pokrojonej w paski 6 jajek ½ szkl startego sera cheddar Sposób wykonania: W patelni z rozgrzaną oliwą rozłożyć cześć plasterków ziemniaków. Oprószyć je solą oraz pieprzem po czym rozłożyć na nich plasterki…

Jajka na szpinaku

Składniki: 6 jajek 2 łyżki octu winnego 2 pęczki szpinaku 1 szkl mleka 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 1 zabek czosnku gałka muszkatołowa sól Sposób wykonania: Oczyszczony szpinak gotować w osolonym wrzątku około 3 minut po czym odcedzić i przesiekać. Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym dodać czosnek roztarty z solą oraz…

Jajka faszerowane z pieprzem kajeńskim

Składniki: 10 ugotowanych na twardo jaj ¼ szklanki majonezu 1 czerwona papryka obrana i drobniutko posiekana 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka musztardy rosyjskiej 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego sól do smaku płatki chili Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka. Żółtak wymieszać z majonezem, papryką, kminkiem, musztardą i pieprzem, posolić do smaku,…

Jajka faszerowane wędzonym łososiem Iwony

Składniki: 10 ugotowanych na twardo jaj łosoś wędzony w plastrach 3 łyżki majonezu świeży, drobno posiekany koperek Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka. Płaty łososia pokroić w drobną kostkę. Żółtka dokładnie rozgnieść widelcem. Łososia, rozgniecione żółtka i majonez wymieszać. Przyrządzoną tak pastę nadziewać pozbawione żółtek połówki jaj. Całość obficie posypać posiekanym…