Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z farszem

Faszerowane papryki Marcela

Poszukujesz nowych, sprawdzonych przepisów? Idealnie trafiłeś. Faszerowane papryki. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kolorowych papryk, mięsa mielonego, kukurydzy i czosnku.

 

Składniki:

  • 4 papryki o różnych kolorach 
  • 300 g mielonego mięsa drobiowego
  • 400 ml passaty pomidorowej
  • 200 g czerwonej fasoli
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 50 g sera mozzarella
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki octu balsmicznego
  • sól
  • pieprz
 

Cannelloni z mięsnym farszem

Składniki: 25 dkg makaronu cannelloni 30 dkg pomidorów ½ szklanki oliwy 25 dkg żółtego sera 1 łyżka masła Farsz: 25 dkg wołowiny 25 dkg wieprzowiny 1 cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso zemleć wraz z cebulą, przyprawić solą i pieprzem. Wlać odrobinę wody i oliwy, dokładnie wymieszać. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pociąć w plastry.…

Kurczak pieczony z grzybowym farszem

Składniki: 1 duży kurczak 25 dkg blanszowanych grzybów leśnych 1 cebula 4 łyżki rozpuszczonego masła sól, pieprz, papryka Sposób przyrządzenia: Umytego i obsuszonego kurczaka natrzeć wewnątrz i na zewnątrz przyprawami, odstawić. Cebulę obrać, pokroić w plastry, podobnie pokroić obgotowane grzyby. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę, dodać grzyby, dusić mieszając przez 10 minut,…