Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z boczniakami

Zupa z boczniakami

Składniki: 30dag.boczniaków 20dag. wędzonego boczku 20dag.grochu sól 1 litr wody 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki majeranku 3 łyżki masła pieprz Przygotowanie: Do gotującej się wody dodajemy kostkę rosołową .Następnie dodajemy namoczony i opłukany groch. Gotujemy godzinę na małym ogniu. Cebulę siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę. Na rozgrzanym maśle szklimy cebulę z czosnkiem…

Boczniaki w panierce

Składniki: 400 g boczniaków 5 łyżek oleju 2 łyżka masła 2 jajka 2 łyżki maki 3 łyżki bułki tartej sól pieprz Sposób wykonania: Boczniaki oczyścić po czym oprószyć solą ora pieprzem. Następnie obtoczyć je w mace, potem w roztrzepanych jajkach a na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju około 5 minut z każdej…

Spaghetti z boczniakami

Składniki: 450 g spaghetti sól 250 g boczniaków 1 gałązka rozmarynu pieprz 80 g masła 75 g parmezanu 2 łyżki oleju rzepakowa ego Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Po odcedzeniu gdy jest jeszcze gorący dodać do niego pokrojone boczniaki, masło, 2 łyżki wody po makaronie posiekany rozmaryn. Całość delikatnie przemieszać  i doprawić…

Boczniaki smażone

Składniki: 800 g boczniaków 1 cebula 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Boczniaki dokładnie oczyścić, duże można pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć blaszkami do dołu i odstawić do osuszenia. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać boczniaki. Trzymać na małym ogniu, do lekkiego zarumienienia się. Przed podaniem oprószyć solą…

Paprykarz śmietanowy z grzybów

Składniki: 600 g boczników 200 ml kwaśnej śmietany 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mąki 2 łyżki oleju słonecznikowego sól Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić ja na rozgrzanym oleju, wówczas zdjąć ją z ognia i wymieszać z czerwoną papryką w proszku. Następnie grzyby pokroić na duże kawałki…