Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wołowy

Polędwica wołowa po atamańsku

Składniki: 50 dkg polędwicy wołowej 2 cebule 2 marynowane ogórki 2 marynowane papryki 4 łyżki masła zielenina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w piórka, podsmażyć na złoty kolor na odrobinie masła, pikantnie przyprawić. Ogórki pokroić w plasterki, paprykę w paski.  Mięso umyć osuszyć, pokroić na 4 kotlety, lekko rozbić dłonią, przyprawić. Na patelni…

Polędwica wołowa nadziana grzybami

Składniki: 1 kg polędwica wołowa środkowa 2 szklanki wina czerwonego 3 łyżki masła kilkanaście marynowanych pieczarek 2 cebule liść laurowy mąka pieprz i sól Sposób przyrządzenia: Oczyszczoną z błon polędwice marynować przez 6 godzin w winie. Pieczarki wyjąć z marynaty, opłukać, pozostawić aby obeschły. Cebulę obrać, pokroić drobno, zeszklić na maśle, dodać przyprawy, pieczarki, przez…

Gulasz mięsny z pieczarkami

Gulasz mięsny z pieczarkami w płatkach cebuli z dodatkiem fasolki szparagowej i czerwonej papryki. Składniki: 500 g wołowiny olej 2 duże cebule ¾ l bulionu wołowego 500g ziemniaków 500 g zielonej fasolki szparagowej 1 papryka 250 g pieczarek 250 g pomidorów sól przyprawa do gulaszu Kamis Przygotowanie: Mięso opłukać pod bieżącą, zimną wodą, osuszyć, pokroić…

Gulasz wołowy po meksykańsku.

Skład: 1,2 kg wołowiny na gulasz w kawałkach 2,5 do 3 cm 2 łyżeczki oleju roślinnego 2 duże pokrojone w drobną kostkę cebule, 4 ząbki czosnku, zmiażdżone 1/2 l rosołu wołowego 1 szklanka łagodnego lub średnio pikantnego sosu chili 1 średnia cukinia pokrojona w cienkie plasterki 4 łyżeczki mąki kukurydzianej , rozpuszczonej w 1/4 szklanki…