Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wieprzowy

Schab na zimno

Składniki: 2 kg schabu  z kością ½ szklanki oleju 4 cebule 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 2 liście laurowe 4 gałązki pietruszki 16 ziaren pieprzu sól Sposób wykonania: Mięso umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Cebulę obrać. Przyprawy zawinąć w gazę i związać. W wysokim garnku zagotować 3 litry wody, włożyć  przyprawy, sól, cebulę.…

Kotlety schabowe zapiekane pod serową kołderką Iwony

Składniki: 8 kotletów schabowych 25 dkg tartego żółtego sera o ostrym smaku 2 duże czerwone papryki 4 łyżki oleju sól, kolorowy pieprz Sposób wykonania: Mięso umyć, osuszyć rozbić z dwóch stron, każdy kotlet ponacinać na brzegach w kilku miejscach, natrzeć solą i kolorowym pieprzem. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pociąć na ćwiartki. Na rozgrzanej patelni …

Kotlety schabowe na grilla

Składniki: 4 kotlety schabowe z kością przyprawy / oregano, rozmaryn, szafran, tymianek, sól, pieprz do smaku/ 4 łyżki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Zioła i oliwę wymieszać i zrobić marynatę, doprawić do smaku solą i pieprzem. W marynacie zanurzyć kotlety i odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie piec na grillu około 20…

Schabowy w otrębach pszennych

Składniki: 6 schabowych kotletów 3 białka ½  szklanki bułki tartej ½  szklanki otrąb pszennych 7 łyżek jogurtu naturalnego 3 łyżki musztardy miodowej 2 łyżki posiekanego szczypiorku sok z cytryny 2 łyżki  oleju 3-4 posiekane ząbki czosnku zioła prowansalskie sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Sok z cytryny wymieszać dokładnie z solą, pieprzem, przeciśniętym  przez praskę…

Pieczeń z łopatki wieprzowej

Składniki: 2 kg łopatki wieprzowej 2 cebule 6 ząbków czosnku 1 liść laurowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć. Ostrym nożem wykonać małe , głębokie nacięcia i w każdy włożyć ząbek czosnku, natrzeć solą i odłożyć do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu uformować i obwiązać białym, bawełnianym sznurkiem. Ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym…