Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: węgorz

Duszony węgorz w winie

Składniki: 1 kg węgorza 1 szkl białego wytrawnego wina ziele angielskie liść laurowy goździki sól pieprz 1 szkl bulionu warzywnego Sposób wykonania: Węgorza dokładnie oczyścić, usuwając skórę oraz odcinając głowę. Następnie pokroić go na mniejsze kawałki, które natrzeć solą oraz pieprzem i odstawić na 15 minut. Po tym czasie przełożyć węgorza do rondla, zalać go…

Węgorz duszony z warzywami

Składniki: 1 kg węgorza marchew pietruszka kawałek selera 3 łyżki mąki 4 łyżki oleju Sposób wykonania: Węgorza dokładnie oczyścić i wypatroszyć. Następnie podzielić go na mniejsze kawałki, które obtoczyć w mące po czym obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Natomiast marchew, pietruszkę i selera obrać i pokroić w słupki. Smażyć około 7 minut i po tym…

Szaszłyki z węgorza z kawałkami chleba

Składniki: 80 dag węgorza 4 kromki chleba 2 cebule sól pieprz Sposób wykonania: Rybę oczyścić i pokroić na kawałki, które oprószyć solą. Następnie cebulę pokroić na plastry a chleb na kawałki. Nabijać na przemian na szpadki do szaszłyków. Posypać całość solą oraz pieprzem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 15 minut. W trakcie pieczenia co…