Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wędzona makrela

Jajka faszerowane rybą wędzoną Kasi

Składniki: 6 jaj wędzona makrela łyżeczka oliwy łyżeczka masła ¼ pęczka szczypiorku Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je odcedzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wówczas delikatnie wydrążyć żółtka. Następnie z makreli usunąć ości oraz skórę i do mięsa wrzucić żółtka. Dodać jeszcze oliwę oraz masło o całość dokładnie utrzeć na jednolitą…

Sałatka z wędzonej ryby z kukurydzą i porem

Składniki: 1 kg wędzonej makreli puszka kukurydzy por 2 ogórki kiszone 3 łyżki majonezu łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz   Sposób wykonania;   Mięso makreli rozdrobnić widelcem. Następnie kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do makreli. Pory pokroić w krążki i sparzyć je wrzątkiem po czym przełożyć do reszty składników. Wrzucić jeszcze ogórka pokrojonego w kostkę…

Pasta z wędzonej ryby z twarogiem Iwony

Składniki: 15 dkg twarogu 15 dkg wędzonego dorsza 1 łyżka  oleju sojowego 1 ½ łyżki  śmietanki sól, bazylia, posiekana natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Wędzoną rybę  oczyścić z ości i skóry, dodać olej sojowy i rozetrzeć. Ser przetrzeć przez sito, połączyć ze śmietaną, dodać do ryby, masę dokładnie wymieszać z dodatkiem przypraw i posiekaną zieloną natką …

Pasta z wędzonej makreli i twarogu

Składniki: 1 makrela 100 g twarogu 2 łyżki śmietany sok z cytryny sól pieprz cukier Sposób wykonania: Z makreli usunąć ości oraz skórkę po czym mięso rozgnieść widelcem. Następnie dodać do niej rozgnieciony twaróg oraz śmietankę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.