Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: w piekarniku

Tilapia w pikantnej panierce z parmezanu pieczona

Składniki: 4 grube filety z tilapii ½ szklanki tartego parmezanu 2 łyżki mąki pszennej ½ łyżeczki papryki ostrej ¼ łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 jajko 2 łyżki mleka Sposób przyrządzenia: Ser, pieprz, sól, paprykę i mąkę wymieszać. Jajko zmiksować z mlekiem. Porcje ryby zamoczyć w jajku z mlekiem, obtoczyć dokładnie w serowej panierce. Porcje ryby…

Rzepa pieczona z masłem czosnkowym

Składniki: 12 niedużych, obranych rzep 4 łyżki miękkiego masła 1 ząbek czosnku drobno posiekany ½ łyżeczki posiekanego estragonu 3 łyżki posiekanej naci pietruszki 1 łyżeczka soli i ½ łyżeczki białego pieprzu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy Sposób przyrządzenia: W miseczce dokładnie wymieszać masło, czosnek, estragon, pietruszkę i sól. Z rzepy odciąć zdrewniałą…

Pieczarki faszerowane serem pecorino, miętą i czosnkiem

Składniki: 30 dużuch pieczarek ½ szklanki tartego sera pecorino Romano ½ szklanki tartej bułki 2 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżeczka posiekanej mięty 2 łyżki posiekanej natki pietruszki oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, wyciąć trzony. W miseczce wymieszać tarty ser, tartą bułkę, czosnek, miętę, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz. Tak przygotowanym farszem…

Pieczarki faszerowane serem feta

Składniki: 15 dużych pieczarek 1 szklanka pokruszonego sera feta 1 łyżka octu balsamicznego tarty parmezan sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, wyciąć trzony. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć na niej kapelusze pieczarek przez 5 minut, dodać ocet balsamiczny, wymieszać. Grzyby wyjąć na ręcznik papierowy, obsączyć z oleju, przyprawić. Wnętrze grzybów od strony blaszek wypełnić pokruszonym…