Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: w kuchni

Rozbieramy tuszkę kurczaka krok po kroku

Podzielenie tuszki kurczaka wyda się osobom obytym w kuchni czymś prozaicznie prostym. Jednak są osoby stawiające w kuchni pierwsze kroki. Do nich właśnie ta informacja jest kierowana. Przydatne do rozbioru, nożyce do drobiu, nóż do filetowania, deska ceramiczna lub plastikowa Zaczynamy od odcięcia udek od korpusu. Udko odciągnąć, ostrym nożem przeciąć skórę i mięśnie. Po…

Mali współbiesiadnicy – szkodniki w kuchni

Z naszych kuchennych zapasów wcale nie tylko my korzystamy. Owi współbiesiadnicy to najzwyklej rzecz – ujmując owady, szkodniki żywności. Na szczęście nie są to powszechni współbiesiadnicy, ale możemy mieć to nieszczęście, że my właśnie będziemy musieli "dzielić się" swą żywnością. Ci nieproszeni goście to głównie różnego rodzaju chrząszcze, kojarzące się głównie z lasem i łąkami.…