Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: uroczysty obiad

Pieczeń z dzika w sosie owocowo warzywnym

Składniki: 1 kg kotletów wykrojonych ze schabu dzika lub z udźca sól, pieprz mąka 1 łyżka czerwonego octu winnego ½ szklanki posiekanych łodyg selera naciowego ½ szklanki grubo utartego kwaśnego jabłka ½ szklanki grubo utartej marchewki ¼ szklanki pokrojonej w kostkę cebuli Sposób przyrządzenia: W mocnej torbie plastikowej umieścić porcje mięsa, dodać odpowiednią ilość mąki,…

Kuropatwy w sosie z sherry

Składniki: 20 sprawionych kuropatw sól, pieprz ½ szklanki oleju mąka pszenna ½ szklanki oleju ½ szklanki drobno posiekanej cebuli 1,5 szklanki wody ½ szklanki sherry ½ szklanki posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Kuropatwy przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim dokładnie tuszki kuropatw. Obrumienione kuropatwy ułożyć w naczyniu…

Mięso aligatora duszone w warzywach

Składniki: 1,5 kg mięsa z aligatora 1 łyżka sosu do steków ½ szklanki pokrojonych w plastry warzyw korzeniowych (marchew, pietruszka, seler) 1 szklanka mąki 3 obrane, posiekane cebule 1 oczyszczona, pokrojona w paseczki zielona papryka ½ szklanki posiekanej szalotki 8 posiekanych łodyg selera naciowego 1 szklanka sosu pomidorowego 2 pokrojone w kostkę pomidory 1 szklanka…