Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: udziec barani

Baranina z ziemniakami i cebulą

Składniki: 1-1,2 kg udźca baraniego 10 ziemniaków 4 cebule 12 łyżek masła 1 główka czosnku ½ szkl. 3 % octu Sposób wykonania: Baraninę zalać osolona wodą i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie baraninę odcedzić i naszpikować czosnkiem pokrojonym w słupki. Całość posmarować masłem i skopić octem. Baraninę ułożyć w brytfannie a na około…

Baranina z szalotką po Chińsku

Składniki: • 25 dag udźca baraniego • 15 dag szalotki • 6 ząbków czosnku • łyżeczka posiekanego świeżego korzenia imbiru • 2 łyżki oleju sezamowego • 1/3 szklanki jasnego sosu sojowego • łyżka wytrawnego czerwonego wina • łyżeczka przyprawy "jarzynka" • 4 łyżki oleju sojowego Sposób przyrządzenia: Mięso baranie pokroić w szerokie paski nie dłuższe…