Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: trufle

Trufle z masą z wiórek kokosowych

Składniki: 30 dkg czekolady 20 dkg posiekanych orzechów laskowych 5 łyżek masła 2 łyżki śmietany kremówki 2 łyżki rumu 8 łyżek posiekanych orzechów włoskich 30 dkg wiórek kokosowych Sposób przyrządzenia: czekoladę roztopić w wodnej kąpieli. Utrzeć z masłem i śmietaną kremówką. na koniec dodać alkohol oraz posiekane orzechy laskowe i włoskie. Masę wymieszać i wstawić…

Trufle inaczej

Składniki: gorzka czekolada 25 dag masło 10 dag ciemne piwo 6 łyżek cukier puder 12,5 dag mielone migdały 12,5 dag rodzynki posiekane 3 dag kakao do posypania Sposób przyrządzenia: Czekoladę i masło należy wrzucić do rondelka, a sam rondelek umieścić w garnku z gorącą wodą na ogniu. Podgrzewać do momentu rozpuszczenia się czekolady ciągle mieszając.…

Trufle z maderą

Składniki: 600 g trufli 1 l bulionu kieliszek madery 12 łyżek masła Sposób wykonania: Trufle oczyścić po czym zalać bulionem i doprowadzić do zagotowania. Następnie trufle odcedzić i pokroić w paseczki, które przełożyć do rondelka z rozpuszczonym masłem. Wlać jeszcze kieliszek madery i trzymać na ogniu pod przykryciem. Gdy trufle będą gotowe dodać jeszcze masło…

Trufle w szampanie

Składniki: 600 g trufli 100 g słoniny 2 szkl. bulionu mięsnego 1 szkl. szampana Sposób wykonania: Trufle wrzucić do rondelka po czym przykryć je warstwą słoniny i zalać bulionem oraz szampanem. Trzymać pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Po tym czasie trufle przecedzić a sos podawać osobno w sosjerce.