Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: sznycle cielęce

Kotlety cielęce w śliwkowej marynacie

Składniki: 4 sznycle cielęce 2 łyżki powideł śliwkowych 2 łyżki wytrawnego białego wina szczypta mielonego cynamonu szczypta mielonego imbiru szczypta mielonych goździków sól pieprz Sposób wykonania: Do rondelka przełożyć powidła śliwkowe. Dodać białe wino, cynamon, imbir, goździki oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Następnie sznycle lekko rozbić dłonią i nasmarować marynatą. Odstawić…

Sznycel cielęcy z jajkiem i ogórkiem

Składniki: 750 g cielęciny 90 g masła 30 g mąki 3 łyżki rosołu 100 g gotowanej szynki 4 jajka 2 ogórki konserwowe Sposób wykonania: Mięso pokroić na plastry, które lekko rozbijamy po czym oprószyć je solą oraz mąką i smażyć na rozgrzanym maśle. Do sosu ze smażenia dodać rosół oraz masła i chwilę gotować. Następnie…

Sznycle w zielonym sosie

Składniki: 6 sznycli cielęcych jajko ¼ szklanki mleka 6 łyżek maki pszennej ½ szklanki bułki tartej 4 łyżki oleju 3 łyżki masła 2 ząbki czosnku szklanka zielonego groszku 2 szklanki rosołu z kurczaka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić. Jajko wymieszać z mlekiem. Sznycle posolić, panierować w mące, jajku i…

Sznycle cielęce Iwony

Składniki: 8 plastrów cielęciny 4 pomidory 30 dkg mozzarellii 5 łyżek oleju ½ szklanki czarnych oliwek szczypta oregano ½ szklanki listków bazylii Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć i pokroić na sznycle, delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Oliwki pokroić w krążki. Mozorellę pokroić w plasterki.…

Pijane cielęce kotlety

Składniki: sznycel cielęcy 1 kg piwo ciemne 1/2 litra wódka 125 ml pieprz 10 ziarenek jałowiec 10 ziarenek goździki 5 ziarenek tymianek 1 łyżka masło 5 łyżek bułka tarta 5 łyżek sól pieprz Sposób przyrządzenia: Do miseczki należy wlać wódkę, dodać do niej pieprz ziarnisty, jałowiec, tymianek i goździki. Wszystko należy dokładnie wymieszać i odstawić…