Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: syrop cukrowy

Joanna

Składniki: 50 ml Bourbona 10 ml soku z cytryny łyżka syropu cukrowego 1-2 łyżki maraschino 3 łyżki angostury kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera walc Burbon, sok z cytryny, syrop cukrowy, kilka kropli maraschino i angosturę. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.

Royal Fizz

Składniki: 40 ml ginu 20 ml soku cytrynowego 10 ml syropu cukrowego 1 jajko woda sodowa do uzupełnienia Sposób wykonania: Do shakera wlać gin, sok z cytryny, syrop cukrowy oraz wbić jajko. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Uzupełnić wodą sodową.

Golden Fizz

Składniki: 40 ml ginu 20 ml soku cytrynowego 10 ml syropu cukrowego 1 żółtko woda sodowa do uzupełnienia Sposób wykonania: Do shakera wlać gin, sok z cytryny, syrop cukrowy oraz wrzucić żółtko. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Uzupełnić wodą sodową.

Silver Fizz

Składniki: 40 ml ginu 20 ml soku cytrynowego 10 ml syropu cukrowego białko z jednego jajka woda sodowa do uzupełnienia Sposób wykonania: Do shakera wlać gin, sok z cytryny, syrop cukrowy oraz dodać białko. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki i uzupełnić wodą sodową.