Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: susz

Suszona wołowina biwakowa

Składniki: 1, 5 kg steków z wołowiny Marynata: ¼ szklanki sosu sojowego 1 łyżka sosu Worcestershire ¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu ¼ łyżeczki czosnku w proszku 1 łyżeczka dymu wędzarniczego w płynie Sposób przyrządzenia: Steki mocno schłodzić co ułatwi nam pokrojenie go w paski o grubości około 3 mm. Składniki marynaty wymieszać, zalać nimi mięso…

Selerowe chipsy

Składniki: 3 duże selery korzeniowe 1 litr oleju do głębokiego smażenia Sposób przyrządzenia: Selery dokładnie umyć, obrać, ostrym nożem pokroić na cieniutkie plasterki. W głębokim rondlu rozgrzać tłuszcz, partiami smażyć selerowe płatki około 5 minut/ płatki smażyć zaraz po pokrojeniu, żeby nie ściemniały/. Lekko zrumienione chipsy wyjmować cedzakową łyżką, układać na papierowym ręczniku, aby wsiąkł…

Kompot z suszu Agaty

Składniki: 0,5 kg suszonych owoców (gruszki, śliwki, jabłka) 2 litry wody 5 goździków 1 mały cynamon lub 2 łyżeczki z proszku cukier Sposób wykonania: Owoce zalać wodą i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły. Następnie zdjąć z ognia i dodać jeszcze goździki, cynamon oraz cukier…

Kompot z suszu Olgi

Składniki: 30 dag suszonych śliwek  jabłek i moreli, pół szklanki cukru sok z cytryny goździki cynamon Sposób wykonania: Owowce zalać wodą aby były przykryte i odstawić na kilka godizn. Po tym czasie całość ugotować aż owowce będą miękkie. W trakcie gotowania wrzucić jeszcze cynamon oraz goździki. Gdy owowce będą miękkie dorpawić do smku sokiem z…