Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: sandwicz

Ogórkowo miętowa sałatka (pasta) do kanapek

Składniki: ½ ogórka bez nasion pokrojonego w cienkie plasterki 5 drobno posiekanych listków mięty 5 dkg twarożku śmietankowego 1 łyżka miękkiego masła sól Sposób przyrządzenia: Ogórki posolić, wymieszać, odstawić na 30 minut, po tym czasie dokładnie odcisnąć wydzielający się sok, dodatkowo osuszyć ręcznikiem papierowym. Tak przygotowane ogórki wymieszać z twarogiem, masłem i listkami mięty. Używać…

Kanapka ze szpinakiem i pieczonym kurczakiem

Składniki: 25 dkg świeżych listków szpinaku pieczony filet z drobiu oliwa bułka francuska lub bagietka czosnek – opcjonalnie masło – opcjonalnie sól, pieprz, płatki chili do smaku Sposób przyrządzenia: Szpinak bardzo dokładnie opłukać i osuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać szpinak i czosnek, smażyć w niewysokiej temperaturze aż listki zaczną „więdnąć”, przyprawić. Mięso z kurczaka…

Sandwicz z sardynkami konserwowymi

Składniki: 6 kromek białego chleba tostowego 1 puszka sardynek w oleju 6 oliwek konserwowanych 3 liście sałaty sok z cytryny pieprz masło majonez Sposób przyrządzenia: Kromki chleba tostowego ułożyć równo jedna na drugiej, za pomocą ostrego noża odkroić z nich skórki, każdą kromkę posmarować masłem. Sardynki odsączyć z oleju, drobno posiekać nożem, skropić sokiem z…

Sandwicz z rybą w oleju

Składniki: 6 kromek chleba z dodatkiem ziaren 1 puszka filetów śledziowych w oleju 3 plastry żółtego sera 1 zielony ogórek masło posiekana zielenina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety śledziowe ostrożnie wyjąć z puszki, obsączyć dokładnie z oleju. Ogórka obrać ze skóry, pokroić w skośne plastry. Każdą kromkę chleba  posmarować masłem, ułożyć na nich plastry sera,…

Faszerowana bagietka

Składniki: 1 bagietka lub bułka weck Farsz: 1 szklanka majonezu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 zielony ogórek 1 papryka marynowana zielona cebulka, posiekany koperek lub szczypiorek do wyboru Sposób przyrządzenia: Obciąć końce bagietki. Pomagając sobie ostrym, długim nożem usunąć z niej część miąższu. Tuńczyka obsączyć z zalewy, rozdrobnić. Ogórka obrać, usunąć gniazda nasienne,…