Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryż

Faszerowane papryki Marka

Mix kolorów i smaków. Pyszne faszerowane papryki Marka. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: czerwonej papryki, mięsa mielonego, ryżu i pieczarek. 

 

Składniki:

  • 4 czerwone papryki 
  • 500 g mięsa wołowego
  • 1 woreczek ryżu
  • 1 cebula
  • 5 pieczarek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • kawałek żółtego sera do posypania 
 

Mielone z ryżem Matyldy

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne mielone z ryżem Matyldy. Aby je wykonać będziesz potrzebować: mięsa mielonego, ryżu, jajek i czosnku.    
 

Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa z wieprzowiny
  • 1 woreczek ryżu 
  • 2 jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka cząbru
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
 

Faszerowane pomidorki Jacka

Kolejne przepis na faszerowane warzywa. Tym razem pomidory w roli głównej. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: pomidorów, ryżu, mielonego mięsa oraz cebuli i czosnku. 
 

Składniki:

  • 10 małych pomidorów 
  • 100 g mięsa mielonego 
  • 1 woreczek ryżu 
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • kawałek żółtego sera
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ pęczka natki pietruszki 
  • 1 łyżeczka rozmarynu 
  • sól
  • pieprz

Ryż z jagodami Darii

Prosty a zarazem bardzo smaczny przepis na ryż z jagodami. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: ryżu, jagód, śmietany oraz miodu. 
 
Składniki:
  • 1 woreczek ryżu
  • 1 szkl jagód
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól
  • natka pietruszki do dekoracji 

Ryż i krewetki Artura

Mix kolorów i smaków. Pyszności z owoców morza. Dziś przepis na krewetki z ryżem. Do wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: ryżu, krewetek, czosnki, imbiru i chilii.
 

Składniki:

  • 250 g mrożonych krewetek
  • 1 woreczek ryżu
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek zmielonego imbiru
  • 1 papryczka chilii
  • ½ łyżeczki curry
  • 2 łyżki oleju 
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • ½ pęczka natki pietruszki