Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rurki

Makaron penne z sosem pomidorowym Justyny

Masz dziś ochotę na pyszny makaron? Wypróbuj przepis Justyny na penne z sosem pomidorowym. Przepis zawiera: makaron, pastę pomidorową, cebulę oraz czosnek. 
 

Składniki:

  • 200 g makaronu penne 
  • ½  cebuli
  • 1/3 butelki passaty pomidorowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/3 łyżeczki papryki mielonej
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka oregano 
  • olej
  • szczypta cukru 
  • sól
  • pieprz
 

Rurki i sos pomidorowy Mateusza

Wypróbuj dziś przepis Mateusza na makaron rurki z sosem pomidorowym. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: makaronu rurki, pomidorów, cebuli, oregano i bazylii. 
 

Składniki:

  • ½ op makaronu rurki
  • 2 duże pomidory 
  • 1 cebula 
  • ½  łyżeczki suszonego oregano
  • ½ łyżeczki bazylii 
  • 1 ząbek czosnku
  • ½  łyżeczki cukru
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól 
  • pieprz

Penne z sosem pomidorowym Kasi

Klasyczny przepis na makaron penne z sosem pomidorowym. Aby go wykonać potrzebujesz: makaronu penne, przecieru pomidorowego, czosnku i cebuli. 
 

Składniki:

  • ½ op makaronu penne
  • 200 ml przecieru pomidorowego 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz

Rurki z sosem pomidorowym Edyty

Baza najlepszych przepisów na potrawy z makaronu. Tym razem przepis na rurki z sosem pomidorowym Edyty.  Do wykonania przepisu potrzebujesz: makaronu rurki, przecieru pomidorowego, cebuli i czosnku. 
 

Składniki:

  • ½ op makaronu rurki
  • 700 g przecieru pomidorowego 
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy
  • 100 ml śmietany 
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz

Makaron ze świeżym szpinakiem

Dla miłośników makaronów. Zbiór znakomitych przepisów. Tym razem przepis na makaron ze świeżym szpinakiem, Do jego przygotowania potrzebujesz: makaronu rurki, liści szpinaku, jogurtu i przypraw. 
 

Składniki:

  • 70 g makaronu rurki 
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 100 g jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa 
  • kilka listków bazylii