Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rady

Rozbieramy tuszkę kurczaka krok po kroku

Podzielenie tuszki kurczaka wyda się osobom obytym w kuchni czymś prozaicznie prostym. Jednak są osoby stawiające w kuchni pierwsze kroki. Do nich właśnie ta informacja jest kierowana. Przydatne do rozbioru, nożyce do drobiu, nóż do filetowania, deska ceramiczna lub plastikowa Zaczynamy od odcięcia udek od korpusu. Udko odciągnąć, ostrym nożem przeciąć skórę i mięśnie. Po…

Odgrzewane kotlety

Odgrzewane kotlety nie kojarzą się z niczym przyjemnym, ale zapewniam, że po wypróbowaniu tego pomysłu zmienicie zdanie. Ponadto wyglądają niezwykle efektownie. Wcześniej należy usmażyć odpowiednią liczbę kotletów (na przykład poprzedniego dnia). Polecam sznycle z filetów drobiowych, rozbite i panierowane w mące (nie w bułce tartej) i w jajku. Smażyć należy na sklarowanym maśle. Należy smażyć…