Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: racuchy

Racuchy „Pasibrzuchy”

Składniki: 1/2 litra mleka 3 szklanki mąki 1 jajko łyżka cukru 0,5 kosteczki drożdży szczypta soli Sposób przygotowania: Drożdże rozmieszać z cukrem. Zalać je ciepłym mlekiem. Masę pozostawić w ciepłym miejscu aż do wyrośnięcia. Mąkę wsypać do miski i dodać jajo oraz drożdże. Do tego wszystkiego dolać ciepłe mleko i dobrze pomieszać aż do połączenia…

Racuchy z ananasem

Składniki: 5 szkl. mąki 3 łyżki cukru pudru 1 szkl. mleka 2 dag drożdży 4 łyżki masła 1 jajko 10 dag ananasów 4 łyżki soku z ananasów szczypta soli olej Sposób wykonania: Do mleka wsypać mąkę, wbić jajko i dodać rozpuszczone masło, drobno pokrojone ananasy, sok, szczyptę soli oraz pokruszone drożdże. Całość dokładnie wymieszać i…

Racuchy Martyny

Składniki: 1,5 szkl. mleka 3 dag drożdży 2 łyżki cukru 2,5 szkl. mąki 2 jajka łyżka roztopionego masła olej cukier waniliowy   Sposób wykonania: Drożdże pokruszyć i zalać mlekiem, dodać jeszcze łyżeczkę cukru i na małym ogniu podgrzać aby rozczyn był letni. Wówczas dodać ½ szkl. mąki, wymieszać i dostawić. Po wyrośnięciu dodać resztę mąki…