Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pstrągi

Grillowane pstrągi Poli

Dla miłośników grillowania. Zbiór znakomitych przepisów. Grillowane pstrągi Poli to nasza dzisiejsza propozycja. Lista zakupów; pstrągi, oliwa z oliwek, sok z cytryny, czosnek i natka pietruszki. 
 

Składniki:

  • kilka małych pstrągów 
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka suszonego koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 dymka
  • 1 łyżeczka kolendry
  • sól
  • pieprz

Pieczony pstrąg Mateusza

Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników ryb. Wypróbuj nasze przepisy. Tym razem pstrąg w roli głównej. Przepis zawiera: pstrąga, natkę pietruszki, czosnek, masło i cytrynę.
 

Składniki:

  • 2 pstrągi
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • 1 cytryna 
  • sól
  • pieprz

Grillowane pstrągi Kaśki

Przepisy na ryby warte wypróbowania. Przygotuj pstrąga według naszego pomysłu. Do przygotowania tego przepisu oprócz ryb potrzebujesz: soku z cytryny, masła, oliwy z oliwek oraz czosnku. 
 

Składniki:

  • kilka małych pstrągów
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • ½ kostki masła
  • 1 duży pęczek natki pietruszki
  • kilka ząbków czosnku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek

Pstrąg prosto z grilla

Przepis dla miłośników ryb. Zbiór znakomitych przepisów. Dziś przepis na grillowane pstrągi. D ich przyrządzenia potrzebujesz: oliwy z oliwek, czosnku, cytryny, tymianku i rozmarynu. 
 

Składniki:

  • 4 wypatroszone pstrągi
  • ½ cytryny
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżka posiekanego świeżego tymianku
  • 1 łyżka posiekanego świeżego rozmarynu
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 łyżka chili w płatkach
  • sól
  • pieprz 

Pstrąg z migdałami i fenkułem

Składniki: 4 pstrągi 3 bulwy fenkułu 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki garść płatków migdałowych ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczony fenkuł pokroić na plasterki i obsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu. Następnie pstrągi oprószyć je solą oraz pieprzem i obtoczyć w płatkach migdałowych. Przełożyć je na patelnie…