Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przyrządzenia

Panga z owocami morza w jarzynach

Składniki: 50 dkg  filetów z łososia lub pangi 30 dkg odwłoków krewetek i inne skorupiak szklanka ugotowanego makaronu sojowego 5 liści kapusty pekińskiej 1 pęczek liści młodego szpinaku 2 marchewki 8 grzybów 6 białych części porów 6 szklanek bulionu z ryby 25 dkg tofu Sos: 2 szklanki bulionu z ryby 1/2 szklanki sosu sojowego 1/2…

Pstrąg z krewetkami zapiekany

Składniki: 50 dag pstrąga 20 dkg odwłoków krewetek 1 jajko 10 dag tartego żółtego sera 2 banany sok z cytryny 1 łyżka masła lub margaryny Sos: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 1/2 szklanki mleka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pstrąga sprawić, dokładnie wymyć, ugotować, usunąć skórę i ości. Dodać krewetki, pozostawiając kilkanaście do przybrania.…

Łosoś w sosie pietruszkowym

Składniki: 1kg świeżego łososia śmietana pęczek natki pietruszki 1 cytryna sól, pieprz 1/2 łyżki mąki Sposób przyrządzenia: Łososia pokroić na porcje; w garnku zagotować wodę z sokiem z cytryny, lekko posolić; do wody włożyć porcje ryby i gotować na małym ogniu ok.10minut. Na patelni stopić 5 dkg masła dodać 2 łyżki oleju i mąkę, mieszając…

Panga po włosku

  Składniki: 200 g mrożonej fasolki szparagowej (zielonej) 4 filety z pangi (mrożone) 2 większe pomidory 1/2 czerwonej papryki natka pietruszki sól, pieprz, papryka chili 3 łyżki oliwy z oliwek lub innego dobrego oleju Sposób przyrządzenia: Fasolkę ( ciętą) wrzucić na posolony wrzątek i ugotować. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, usunąć pestki, pokroić w grubą kostkę.…

Panga w cieście po kaszubsku marynowana

Składniki: 1,5 kg filetów pangi sól, pieprz olej Ciasto: 1 jajko 3/4 szklanki wody mąka, vegeta, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Składniki ciasta dokładnie wymieszać. Ma ono mieć konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego, następnie maczamy w tym cieście kawałki ryby i smażymy na oleju. Zalewa Składniki: 3 cebule 1 duża papryka…