Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis na szczupaka

Szczupak pieczony z bazylią

Składniki; 1 szczupak ½ pęczka bazylii olej ½ cytryny Sposób wykonania: Szczupaka oczyścić po czym skropić olejem i oprószyć sola oraz pieprzem. Przełożyć go do naczynia żaroodpornego i obłożyć gałązkami bazylii. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut. Przed podaniem ozdobić kawałkami cytryny.

Szczupak pieczony z ziołami

Składniki: 4 sprawione szczupaki 2 łyżki masła estragon koperek sól pieprz cytryna olej Sposób wykonania: Szczupaki  oprószyć wewnątrz i zewnątrz solą  oraz pieprzem. Ułożyć na foli aluminiowej posmarowanej olejem, obłożyć  ziołami i kawałkami masła. Zawinąć folię i piec na ruszcie około 20 minut. Przed podaniem obłożyć kawałkami cytryny.