Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy mięsne

Królik w sosie z migdałów

Składniki: 500 g królika 2/3 szkl. słodkich migdałów 2 cebule 2 jabłka 2 łyżki masła łyżka mąki łyżeczka soli 4 łyżki śmietany łyżka soku z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ½ szkl. wody sól Sposób wykonania: Królik pokroić na mniejsze kawałki. Następnie migdały oraz cebule posiekać a jabłka pokroić na plasterki i dodać do…

Rolada faszerowana pieczarkami w śmietanie i w miodzie

Składniki: 1kg mięsa mielonego 1 kg pieczarek 1 stołowa łyżka słodkiej śmietany 2 stołowe łyżki miodu 2 duże cebule Sposób przyrządzenia: Pieczarki pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na patelni dodając miód i słodka śmietanę. Dusić przez ok. 10 min.  Następnie mielone przygotować tak jak na klopsy mielone dodając cebule. Przygotowane mielone rozprowadzić na desce…

Roladki z mięsa mielonego

Składniki: Masa mięsną: 60 dag mielonego mięsa 1 jajko 1 czerstwa bułka (8 dag) pół szklanki mleka 10 dag cebuli 3 ząbki czosnku 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki sól pieprz Nadzienie: 2 jajka 5 dag gotowanej wędzonej szynki 3 dag pieczarek 1 mały kwaszony ogórek sól tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia: Bułkę namoczyć w…

Królik ala schabowy

Składniki: 1 królik 2 jajka Mąka Bułka tarta Małe, całe marynowane buraczki ćwikłowe 4 liście sałaty Vegeta Pieprz Majeranek Olej Marynata: 1 marchewka 1 cebula po kawałku pietruszki i selera 1 szklanka czerwonego wina 1/4 szklanki octu balsamicznego 8 ziaren czarnego pieprzu 10 ziaren jałowca Sposób przyrządzenia: Królika umyć, osuszyć, oczyścić z błon i powięzi…