Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: piwo

Żeberka Matyldy

Odkrywamy ciekawe pomysły na żeberka. Dziś pomysł Matyldy na żeberka w piwie. Składniki przepisu: żeberka, czosnek, rozmaryn, piwo i majeranek. 
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek 
  • 1 łyżka majeranku 
  • 1 łyżeczka kminku 
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu 
  • kilka ziaren jałowca 
  • 4 liście laurowe 
  • 1,5 szkl piwa
  • 2 cebule 
  • 3 ząbki czosnku 
  • kilka ziaren pieprz czarnego ziarnistego 
 

Żeberka w pomarańczach Ady

Znakomite przepisy na żeberka. Dziś przepis na żeberka w pomarańczach Ady. Przepis zawiera: żeberka, sok i skórkę z pomarańczy, miodowe piwo.   
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • 1 butelka piwa miodowego
  • 50 g marmolady pomarańczowej
  • 100 ml soku pomarańczowego
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 2 łyżki drobno startej skórki z pomarańczy
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
 

Krewetki w cieście piwnym Eli

I kolejny przepis na pyszne owoce morza. Krewetki w cieście piwnym. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: krewetek, piwa, mąki i przypraw. 
 

Składniki:

  • 300 g świeżych krewetek
  • 140 g mąki do ciasta 
  • kilka łyżek do obtoczenia krewetek
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 ml zimnego piwa
  • chili
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
 

Krewetki i ciasto piwne

I kolejny przepis na pyszne owoce morza. Krewetki w cieście piwnym. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: krewetek, piwa, mąki i przypraw. 
 

Składniki:

  • 300 g świeżych krewetek
  • 140 g mąki do ciasta 
  • kilka łyżek do obtoczenia krewetek
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 ml zimnego piwa
  • chili
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
 

Żeberka przepisu Damiana

Pyszne i sprawdzone przepisy na żeberka. Tym razem przepis na żeberka pomysłu Damiana. Do ich wykonania potrzebujesz: miodu, piwa, ketchupu i czosnku. 
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek 
  • ½ szkl piwa 
  • 200 ml keczupu
  • 50 ml oleju
  • 1 łyżeczka kminku
  • 3 ziaren ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka kolendry
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki miodu
  • sól
  • pieprz