Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pieprz

Truskawki z pieprzem

Składniki: 1 kg truskawek ½ szkl cukru ½ szkl amaretto 2 łyżki soku z cytrony ½ łyżeczki zmielonego zielonego pieprzu Sposób wykonania: Do rondelka wsypać cukier i dodać amaretto. Gotować na małym ogniu stale mieszając, aż cukier się rozpuści. Wówczas zdjąć rondelek z ognia i dodać sok z cytryny oraz zielony pieprz. Całość dokładnie wymieszać.…

Jajka z pikantnym farszem

Składniki: 12 ugotowanych na twardo jajek drobno posiekany szczypiorek Farsz: 2/3 szklanki majonezu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mielonego curry ½ łyżeczki musztardy w proszku ¼ łyżeczki mielonego pieprzu ¼ łyżeczki soli Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka. Żółtak wymieszać z pozostałymi składnikami, dokładnie utrzeć. Farszem napełniać wgłębienia pozostałe…

Jajka faszerowane z pieprzem kajeńskim

Składniki: 10 ugotowanych na twardo jaj ¼ szklanki majonezu 1 czerwona papryka obrana i drobniutko posiekana 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka musztardy rosyjskiej 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego sól do smaku płatki chili Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka. Żółtak wymieszać z majonezem, papryką, kminkiem, musztardą i pieprzem, posolić do smaku,…

Kiełbaski musztardowe w plastrach boczku Iwony

Składniki: ½ szklanki startego parmezanu ½ szklanki rzeżuchy ½ łyżeczki białego pieprzu 3 łyżki ostrej musztardy 4 kiełbaski na grilla 4 cienkie plastry chudego boczku Sposób przyrządzenia: Utarty ser, posiekaną rzeżuchę, pieprz, wymieszać z musztardą. Kiełbaski naciąć wzdłuż i napełnić masą, owinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczkami i grillować. Podawać z zieloną sałatą.