Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pieczywo tostowe

Tosty hawajskie

Składniki: 6 kromek pieczywa tostowego 6 plasterków szynki 6 plasterków żółtego sera 6 plasterków ananasa z puszki 6 plasterków kiwi 6 plasterków banana masło oregano Przygotowanie: Pieczywo cienko posmarować masłem. Na każdej kromce położyć po plasterku szynki, sera żółtego, ananasa, kiwi i banana. Tosty posypać oregano. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać 5 minut, aż…

Sznycel cielęcy w ziołowej panierce

Składniki: 2 sznycle cielęce 2 kromki pieczywa tostowego 2 łyżki mąki jajko olej 10 listków szałwii sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Sznycle delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Przekroić na pół i oprószyć solą i pieprzem. Pieczywo pokruszyć w palcach. Szałwię posiekać i wymieszać z pieczywem. Jajko rozmącić na talerzu, na drugi talerz wysypać mąkę. Sznycle obtaczać…

Pszenno razowe kanapki z ogórkiem

Składniki: 6 kromek białego pieczywa tostowego 6 kromek ciemnego pieczywa razowego 1 duży ogórek masło posiekany koperek kolorowy mielony pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Ogórka obrać, pokroić w plastry, posolić i wymieszać. Tak przygotowanego ogórka umieścić na durszlaku aby obciekł z wydzielającego się soku. Pieczywo posmarować masłem. Na białym pieczywie układać plastry ogórka, obsypać obficie posiekanym…

Kanapki z konserwowaną wątróbką z dorsza

Składniki: 4 kromki białego pieczywa tostowego 10 dkg wątróbek z dorsza masło oliwki czarne i zielone bez pestek Sposób wykonania: Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć na nim pieczywo . Wątróbki z dorsza obsączyć z zalewy i pokroić ostrym nożem w plastry. Na  pieczywie układać plastry wątróbki lekko je dociskając bokiem noża, dekorować pierścieniami z…