Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pasztety

Pasztet w ziarnach sezamu

Składniki: ½ kg wołowiny ½ kg dziczyzny ½ kg mięsa z królika 1/2kg podgardla wieprzowego 2 bułki/czerstwe/ 15 dkg słoniny 3 jajka 10 dkg bułki tartej sól, pieprz, gałka muszkatołowa 4 listki laurowe 5-6 ziaren ziela angielskiego kolendra, jałowiec, kminek, majeranek 8 łyżek ziaren sezamu Sposób przyrządzeni: Ugotować mięso w minimalnej ilości wody, odlać wywar…

Farsz z podrobów cielęcych do pasztecików

Składniki: • 200 g podrobów cielęcych • łyżka masła • 1 cebula • 4 łyżki bulionu mięsnego • 4-5 jajek • sól • pieprz • łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Podroby zalać wodą i ugotować po czym je odcedzić i zemleć. Następnie posiekać cebulę i przesmażyć ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać posiekane podroby, ugotowane…

Farsz z cielęciny do pasztetów

Składniki: 600 g cielęciny z łopatki 1 łyżka kaparów ziele angielskie gałka muszkatołowa ½ cebuli łyżka masła 100 g wędzonej słoniny ½ startej suchej bułki paryskiej 4-5 sardeli 3-5 żółtek Sposób wykonania: Cebulę posiekać i przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać posiekaną cielęcinę, posiekane sardele i słoninę oraz tartą bułkę. Całość dokładnie wymieszać i dodać…

Farsz z mięsa i pieczarek do pasztetów

Składniki: 1 kg mielonego mięsa 2 cebule 4 łyżki oleju 120 g pieczarek pęczek natki pietruszki 4 jajka 150 g żółtego sera 1-2 łyżki mleka 1 szkl. tartej bułki sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki pokroić po czym podsmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać mięso i całość przesmażyć. Następnie mięso odstawić do ostygnięcia, wówczas dodać…