Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: paszteciki

Pikantne paszteciki sojowe

Składniki: 20 dkg granulatu sojowego 1 jajko 1 łyżeczka posiekanej natki kolendry 2 pozbawione nasion, drobno posiekane zielone chili ½ łyżeczki soku z cytryny sól, pieprz Do dekoracji: kilka listków mięty kilka podzielonych na krążki plastrów czerwonej cebuli Sposób przyrządzenia: Granulat sojowy zalać wrzątkiem, odstawić na 1 godzinę, dokładnie odcisnąć z wody. Wymieszać wszystkie składniki,…

Dziczyzna w cieście francuskim

Składniki: 12 dkg mrożonego ciasta francuskiego Farsz: gotowane mięso z dziczyzny 3 łyżki śmietany 1 jajko 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka tartego parmezanu sól, pieprz   Sposób przyrządzania: Mięso zmielić w maszynce, dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Rozmrożone ciasto francuskie pokroić w paski o szerokości 10 cm. Na każdy pasek mięsa nakładać przygotowany farsz, nakryć…

Paszteciki francuskie z wołowiną

Składniki: opakowanie mrożonego ciasta francuskiego 30 dag gotowanej wołowiny łyżka masła cebula duża gotowana marchewka pieprz sól Sposób wykonania: Posiekana cebule zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać jo do mięsa razem z marchewką pokrojona w kostkę. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ciasto francuskie rozmrozić i pokroić na kwadraty. Na każdym rozłożyć…

Paszteciki francuskie z serem

Składniki: op. mrożonego ciast francuskiego kostka twarogu jajko tymianek oregano sól pieprz łyżka maska kminek nasiona czernuszki tłuszcz Sposób wykonania: Do twarogu dodać jajko, masło oraz zioła. Całość dokładnie utrzeć. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie rozmrożone ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na których rozłożyć serowy farsz. Zlepić na koperty. Posmarować wierzch roztrzepanym białkiem…

Ciasto na paszteciki

Składniki: 1 kg mąki 10 dag drożdży 1 szkl. mleka 5 jajek kostka margaryny 2 łyżki cukru sól Sposób wykonania: Drożdż pokruszyć i rozpuścić razem z cukrem w ciepłym mleku po czym przelać rozczyn do mąki. Dodać jeszcze jajka oraz roztopioną margarynę. Całość dokładnie wyrobić i doprawić o smaku solą. Powstałe ciasto odstawić na 30…