Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pasta rybna

Pasta rybna Ilony

Składniki: ryba wędzona 1 sztuka cebulka 1 sztuka jajko na twardo 2 sztuki sól pieprz ogórek konserwowy 1 sztuka Sposób przyrządzenia: Mięso ryby wędzonej należy oddzielić od ości, włożyć je do miseczki i rozdrobnić widelcem. Jajka ugotowane na twardo i ogórka konserwowego należy pokroić w drobną kosteczkę, dodać do ryby. Cebulkę należy bardzo drobno posiekać…

Pikantna pasta rybna

Składniki: 2 wędzone makrele 2-3 cebulki 4 ogórki konserwowe 1 łyżka majonezu Sposób wykonania: Z ryb usunąć ości oraz skórki po czym mięso zmiksować. Następnie szczypior i dymki razem ze szczypiorem posiekać a ogórki pokroić w drobną kosteczkę i dodać do ryby. Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze majonez. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku…

Pasta z sardynek z żółtym serem

Składniki: puszka sardynek w oleju 80 g żółtego sera 80 g majonezu 40 g chrzanu 4 jajka 1 cytryna 4 łyżki masła sól Sposób wykonania: Do sardynek dodać masło i całość dokładnie rozetrzeć. Następnie  dodać żółtka jaj przetarte przez sito, starty ser oraz majonez. Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze białka jajek pokrojone w drobną…