Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: parowar

Karp gotowany na parze po kantońsku

Składniki: 1 średniej wielkości sprawiony karp 2 cm kłącza imbiru pokrojonego w paseczki 2 ząbki czosnku, obrane, pokrojone w paseczki kilka zielonych piór cebuli pokrojonej na 5 cm kawałki i wzdłuż na paseczki 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oleju 4 łyżki octu ryżowego 4 łyżki sosu sojowego ½ łyżeczki octu sezamowego sól, pieprz…

Ryż z brzoskwiniami gotowany na parze

Składniki: 10 dkg ryżu 1 szklanka mleka ¼ szklanka wody 1 jajko 4 łyżki masła 2 łyżki cukru sól do smaku 10 dkg konserwowanych brzoskwiń Sposób przyrządzenia: Ryż lekko zmielić w młynku do kawy. W rondlu rozgrzać mleko i wodę, dodać ryż, gotować powoli aż zmięknie. Formę do pieczenia wysmarować masłem. Ryż wymiesza z resztą…