Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: papryka

Faszerowane papryki Marcela

Poszukujesz nowych, sprawdzonych przepisów? Idealnie trafiłeś. Faszerowane papryki. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kolorowych papryk, mięsa mielonego, kukurydzy i czosnku.

 

Składniki:

  • 4 papryki o różnych kolorach 
  • 300 g mielonego mięsa drobiowego
  • 400 ml passaty pomidorowej
  • 200 g czerwonej fasoli
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 50 g sera mozzarella
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki octu balsmicznego
  • sól
  • pieprz
 

Faszerowany bakłażan Sylwii

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Faszerowany bakłażan Sylwii. Lista zakupów: bakłażan, papryka, czosnek, cebula.
 

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 200 g mięsa z kurczaka 
  • 150 g przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 g mozzarelli
  • ½ łyżeczki bazylii
  • ½ łyżeczki oregano
  • sól
  • pieprz
  • świeża bazylia do dekoracji 
 

Paprykowy krem Łucji

Mix kolorów i smaków. Pyszne zupy-kremy. Tym razem przepis na paprykowy krem Łucji. Aby go wykonać potrzebujesz: papryki, cebuli, czosnku i wywaru. 
 

Składniki:

  • 4 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 750 ml wywaru mięsnego 
  • 100 ml słodkiej śmietany 30%
  • sól
  • pieprz

 

Surówka z kapusty z papryką Pauliny

Pyszne przepisy kulinarne z kategorii: surówki. Tym razem przepis na surówkę z kapusty z papryką. Lista zakupów: papryka, biała kapusta, koperek, olej. 
 

Składniki:

  • 1/4 średniej główki młodej kapusty
  • 1 czerwona papryka
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • szczypta pieprzu
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 pęczka koperku
 

Surówka z kapusty, z koperkiem i papryką

Wypróbuj przepis na szybką surówkę z kapusty, koperku i papryki. Pozostałe składniki surówki: oliwa z oliwek, sok z cytryny i ocet balsamiczny. 
 

Składniki:

  • 400 g kapusty pekińskiej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 pęczek świeżego koperku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego 
  • sól
  • pieprz