Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: panierowany

Okoń w pikantnej, serowej panierce

Składniki: 50 dkg filetów z okonia 2 łyżki tartej bułki 1 łyżka tartego parmezanu 1 łyżka mielonej papryki 1 łyżeczka suszonej bazylii 2 łyżki roztopionego masła Sposób przyrządzenia: W misce wymieszać bułkę tartą, parmezan, paprykę i bazylię. Lekko oprószone solą filety z okonia moczyć w roztopionym maśle i panierować w przygotowanej panierce. Piec w piekarniku…

Schabowy w otrębach pszennych

Składniki: 6 schabowych kotletów 3 białka ½  szklanki bułki tartej ½  szklanki otrąb pszennych 7 łyżek jogurtu naturalnego 3 łyżki musztardy miodowej 2 łyżki posiekanego szczypiorku sok z cytryny 2 łyżki  oleju 3-4 posiekane ząbki czosnku zioła prowansalskie sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Sok z cytryny wymieszać dokładnie z solą, pieprzem, przeciśniętym  przez praskę…

Kotlet drobiowy w migdałowej skórce

Składniki: 4 filety z kurczaka 10 dkg chipsów ziemniaczanych 5 dkg migdałów w płatkach 2 łyżki mąki 1-2 jajka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Chipsy ziemniaczane rozkruszyć, wymieszać z migdałami. Mięso umyć osuszyć, rozbić lekko tłuczkiem do mięsa, przyprawić, odstawić na 30 minut. Kotlety obtoczyć w mące, jajku, migdałowej panierce. Blachę do zapiekania wyłożyć papierem do…

Filet z kurczaka szpikowany zielonym pieprzem

Składniki: 4 filety z kurczaka 40 ziaren zielonego pieprzu z zalewy mąka olej sól, pieprz Marynata: 1 szklanka maślanki sok z jednej cytryny 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej Sposób przyrządzenia: Dokładnie wymieszać wszystkie składniki marynaty, przelać do miski. Filet umyć, osuszyć. Każdy kotlet wkładać do miski z marynatą i nakłuwać gęsto widelcem, pozostawić w marynacie…

Kotlet z piersi z niespodzianką

Składniki: 4 piersi z kurczaka 20 dkg grzybów 5 dkg ser żółty tarty 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka 1 cebula tarta bułka olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Piersi umyć, osuszyć, przyprawić. Ostrym nożem wykonać kieszeń. Przygotować farsz, Cebule obrać, pokroić w kostkę, podobnie pokroić grzyby. Na patelni rozgrzać olej zeszklić cebulę dodać grzyby…