Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: panierka

Panierowany bakłażan Kasi

Nie wiesz co przygotować z bakłażana? Wypróbuj przepis na pyszne panierowane plastry z bakłażana. Lista zakupów: bakłażan, jajko i bułka tarta. 
 

Składniki:

  • 1 bakłażan 
  • 1 jajko 
  • 2 łyżki mąki pszennej 
  • 1 szkl bułki tartej 
  • ½ łyżeczki ostrej papryki 
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
 

Skrzydełka z kurczaka Wioli

Kupiłeś skrzydełka z kurczaka i nie wiesz co z nich przygotować? Wypróbuj przepis Wioli na znakomite skrzydełka z kurczaka. Lista zakupów: skrzydełka z kurczaka, czosnek, płatki kukurydziane i masło. 
 

Składniki:

  • 1,5 kg skrzydełek kurczaka
  • 3 łyżeczki ostrej papryki 
  • 3 łyżeczki przyprawy curry 
  • 3 ząbki czosnku
  • 1,5 szkl płatków kukurydzianych 
  • 0,5 szkl mąki ziemniaczanej 
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
 

Kalmary w panierce Natalii

A teraz przepis dla miłośników owoców morza. Czyli pomysł na kalmary w panierce Natalii. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kalmarów, soku z cytryny, jajka, bułki tartej i mąki. 
 

Składniki:

  • 2 kg kalmarów 
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • ½ szkl bułki tartej 
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • olej do smażenia
 

Smażony bakłażan Ewy

Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Smażony bakłażan Ewy. Do wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: bakłażana, jajka, mąki oraz bułki tartej. 
 

 

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 1 szkl bułki tartej 
  • 2 łyżki sezamu
  • mąka
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

 

Ryba w panierce Wandy

Pyszne i sprawdzone przepisy na potrawy z ryb. Dziś przepis na rybę w panierce Wandy. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: filetów rybnych, bułki tartej, jajek oraz oleju do smażenia. 
 

Składniki:

  • 1 duży filet ryby
  • 1 szkl bułki tartej
  • ½ szkl mąki
  • 2 jaka
  • posiekana natka koperku
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • ½  cytryny
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sól